Правила поведінки здобувачів освіти під час освітнього процесу

Загальні правила поведінки в ліцеї для учня

1. Учні ліцею поводяться чесно і гідно, дотримуються норм моралі та етики в стосунках з оточуючими.

2. Учні звертаються до вчителів, працівників установи і інших дорослих по імені, по батькові на «Ви».

3. Ліцеїсти поступаються дорогою дорослим; старші школярі пропускають вперед молодших.

4. Учні приходять в Ліцей не пізніше ніж за 15 хвилин до початку занять і в охайному одязі класичного крою.

5. Прийшовши в Ліцей учні знімають в гардеробі верхній одяг і одягають змінне взуття; упорядковують одяг і зачіску; займають своє робоче місце в класі і готують до уроку книги, зошити, ручки та інші потрібні для використання на уроці засоби.

6. Фізична конфронтація, залякування і знущання, спроби приниження особистості, дискримінація за національною або расовою ознакою є неприпустимими формами поведінки і розцінюватимуться як прояви булінгу щодо іншої особи.

9. Учні не вживають непристойні вирази і жести.

10. Ліцей – територія, на якій немає зброї, вибухових та вогненебезпечних речовин, горючих рідин, піротехнічних виробів, газових балончиків, спиртних напоїв, наркотиків, одурманюючих засобів, а також отруйних і токсичних речовин.

11. На території ліцею не курять.

12. Ліцеїсти дбайливо ставляться до майна ліцею, як до свого, так і до чужого майна, дотримуються чистоти і порядку на території ліцею. У випадку заподіяння учнем шкоди майну Ліцею батьки (законні представники) відшкодовують його в повному розмірі.

13. Всі учні беруть участь в заходах з благоустрою ліцею і його території, зважаючи на свої фізичні можливості.

14. Ліцеїсти поважають право власності. Книги, одяг та інші особисті речі, що знаходяться в ліцеї, належать їхнім власникам.

15. До ліцеїстів, які привласнили чужі речі, можуть застосовуватися дисциплінарні заходи, аж до кримінального покарання.

16. Ліцеїсти, які знайшли втрачені або забуті, на їхню думку, речі, здають їх черговому адміністратору або вчителю.

17. Без дозволу вчителя або медичної сестри учні не залишають Ліцей під час проходження занять.

18. Під час пересування з поверху на поверх учні ліцею намагаються бути особливо обережними. На сходах не перегинаються через перила, дивляться собі під ноги, тримаються правої сторони.

19. Якщо ліцеїст (учень) пропустив заняття, то він пред’являє класному керівнику довідку або записку від батьків (осіб, які їх замінюють) про причину відсутності на заняттях.

 

Правила поведінки ліцеїстів під час уроків (на заняттях)

Правила поведінки ліцеїстів на перервах і після закінчення занять.

3.Під час перерви ліцеїсти вільно пересуваються по ліцею, окрім тих місць, де їм заборонено знаходитися в цілях безпеки (горище, підвал, кухня).

4.Під час перерв ліцеїсти не залишають шкільну будівлю задля збереження життя та здоров’я та з метою уникнення випадків травматизму серед ліцеїстів.

Правила поведінки учнів ліцею в їдальні

Правила поведінки учнів на території ліцею

Прикінцеві положення

За недотримання цих правил поведінки учнів у ліцеї і Статуту Ліцею до учнів застосовуються заходи дисциплінарного та виховного впливу, які передбачені Статутом Ліцею.